Hlavná stránkaExpedícieGaléria expedíciíExpedičné fórumZaujímavé linkyKontakt na autorov

Ako sa to všetko začalo

Kde bolo, tam bolo, bolo raz jedno diskusné fórum. Žilo v podnájme u pána Ondřeja Neffa a pod čarovnou paličkou dobrého ducha Alisa hostilo mnohých fotografovaniachtivých užívateľov, ktorí na fóre mohli diskutovať, získavať priateľov a nezriedka i hádať sa a urážať druhých. Našťastie týchto trollov bolo menej ako tých normálnych užívateľov a fórum sa tak neuberalo do zatratenia, ale slúžilo k všeobecnej spokojnosti.

Vediac že existuje množstvo rôznych fotografických mašiniek, dobrý duch Alis čarovnou paličkou zamával i diskusné fórum na sekcie, podľa jednotlivých značiek rozdelil. A tak dostali svoju sekciu majitelia červených kopírok, modrých kopírok, ale aj tí čo si stále opakujú adresu jednej z fabrík výrobcu svojho fotoaparátu (len žartujem, firma sa kedysi volala Nippon Kogaku K.K.) - a spolu sa v týchto sekciách grupovali a vo virtuálnej komunite nažívali.

Nuž sústreďme sa ale na družinu ľudí okolo fotoaparátov s modrým krúžkom. Ťahalo ich to spoločensky dohromady viac ako iných užívateľov diskusného fóra a tak niekedy roku pána 2006 v hlave jedného z nás nápad skrsol, slovo dalo slovo a kroniky stretnutí priaznivcov A-bajonetu písať sa začali. Tieto stretnutia plné hodnotných fotografických zážitkov boli, na atraktívnych miestach Slovenska a Českej Republiky sa odohrávali a ich výsledky po celom svete úspech slávili.

No nebolo všetko s kostolným poriadkom v dome modrých kopírkárov. Rodinné problémy v rozvod a neskôr sobáš s pánom Sony vyústili.

I vznikli zrkadlovky s oranžovým logom a ich majitelia s nimi hodnotné a oku lahodiace obrázky vytvoriť dokázali. No skaza z druhej strany prišla. Dobrý duch Alis, vekom a povinnosťami znavený a radami anonymných radcov platených zlým čarodejom zmätený, ešte naposledy zlomenou taktovkou švihol a fóra Minolty a Sony navždy spojili sa. Nejedno oko zaplakalo nad týmto činom a skalní Minolťáci sa ešte chvíľu stretávali v exile, medzi riadkami Alisovho diskusného fóra skrytých kategóriách. A čo bolo horšie, zlí radcovia aj strojovú kapacitu serveru kradli, Alisa a fórum tak ostatným zneprístupňovali.

Ale v hlave Infrastellara sa opäť zrodila myšlienka, slovo dalo slovo a Pepčok i Hanz do roboty pustili sa. Ani hlavybôľ z neustáleho sliepňania na monitor, ani mozole na rukách od držania myšky a dokonca ani havarované disky od Toshiby nezabránili vzniku internetovej stránky, kde sa Minolťáci a teda po novom Soňáci.. no proste Dynaxáci môžu stretávať, plány na nové a nové expedície kuť a fotografie a poznatky medzi sebou si vymieňať. Spoločnosť je to momentálne už rôznorodá, otvorená všetkým záujemcom, odkedy medzi skalných členov Nikonista Prcek zavítal.

A tak vitajte aj vy, prečítajte si čo máme na srdci, do diskusií vstúpte a fotografie si prezrite. A pamätajte na slová, ktoré Jirka Šefrna vyriekol:

MINOLTA, SONY, bajonet A
a DYNAX expedice,
to je to, co nás spojuje
a to nejen na diskuzích a u fotek,
ale i na fotoexpedicích.
Bez obav přijď mezi nás,
jsme fajn parta nadšenců,
kterou jen tak něco a někdo nerozhodí.

Dynaxáci pri nočnom fotení v snehu

Dynaxáci pri nočnom fotení v snehu

Odpovedať

Musíš byť prihlásený aby si mohol komentovať.